Závitek po řecku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
2 lžíce petrželka
3 ks rajče
0 lžiček bazalka
0 lžiček oregano
150 ml bílé víno
5 dkg černé olivy
20 dkg ovčí sýr
80 dkg telecí kýta
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata spaříme vroucí vodou, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Olivy nakrájíme na plátky, bylinky nasekáme.

  2. Telecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Sýr v misce rozmačkáme vidličkou a promícháme s bylinkami a olivami.

  3. Směsí potřeme plátky masa, stočíme závitky a upevníme párátkem. V pánvi na rozpáleném oleji závitky opečeme, zalijeme vínem, přidáme rajčata, přiklopíme a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme závitky po řecku vínem nebo vývarem. Hotovou omáčku dochutíme solí a pepřem.

  4. Závitek po řecku podáváme nejlépe s pita chlebem. Bylinky můžeme použít i sušené, ale petrželku raději čerstvou

  5. Místo telecího masa jsem použila na závitky po řecku kuřecí i vepřové.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!