Zavináče z hub recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

12 lžic cukr
3 lžíce olej
2 lžíce sůl
0.5 l ocet
3 ks cibule
1 l voda
1-2 ks feferonka
1-2 ks hřebíček
2 kg houby
2 ks bobkový list
15 kuliček nové koření
15 kuliček celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zavináče z mlženek dle A. Hemerky. Mlženky, čirůvky fialové nebo dvoubarvé, hlívy ústřičné otřeme vlhkým hadříkem nebo omyjeme. Přidáváme i vařené Ucho Jidášovo, václavky či penízovky sametonohé. Sklenice hezky vypadá a jsou dobré.

  2. Rozkrojíme je na půlky, asi 4x4 cm. Třeně (nohy) odstraníme. Houby dáme do hrnce a podle toho,kolik máme hub,tak do poloviny naplníme nálevem z jednoho dílu octa a dvou dílů vody. Přidáme koření. Vše vaříme asi 10 minut.

  3. Mezi tím si připravíme cibuli nakrájenou na kolečka a 3,5 l sklenici. Cibule musí být víc než 1/3 množství hub. Když máme houby uvařené, vařič nevypínáme. Do sklenice dáme hrst cibule, houby, popřípadě feferonku a pokračujeme takto po vrstvách.

  4. Do nálevu, který máme na vařiči, nalijeme asi 3 lžíce oleje a necháme převařit asi 3 minuty. Houby s cibulí zalijeme vařícím nálevem a zavíčkujeme.

  5. Za dva dny na zavináčích z hub každý labužník pochutná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy