Závin ze salaše recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
15 dkg hladká mouka
mletý černý pepř
10 dkg oštiepok
na potření
1 ks vejce
náplň
30 dkg klobása
podle chuti
mletá sladká paprika
podle potřeby
mouka na vál
těsto
50 dkg vařené brambory ve slupce

Postup přípravy receptu

  1. Ve slupce uvařené brambory necháme vychladnout. Oloupeme je a nastrouháme.

  2. Na vále přidáme prosátou mouku, osolíme, okořeníme pepřem, sladkou i pálivou paprikou, přidáme vejce a zpracujeme hladké těsto.

  3. Z těsta vyválíme obdélník. Do středu urovnáme klobásky po délce rozkrojené

  4. a zamotáme do závinu. Uděláme dva menší záviny, dáme je na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a v horké troubě zapečeme. Záviny vyjmeme z trouby, opět potřeme vajíčkem a hustě posypeme strouhaným oštiepkom nebo uzeným eidamem. Závin ze salaše dáme zpět do trouby a pečeme, až sýr zezlátne. Upečené záviny necháme vychladnout.

  5. Vychladlý závin ze salaše krájíme na řezy ozdobíme vějířkem kyselé okurky a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!