Závin s bramborovou nádivkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička prášek do pečiva
nádivka
80 g cukr
2 ks vejce
citronová šťáva
240 g vařené brambory ve slupce
na potření
1 ks vejce
těsto
4 lžíce mléko
70 g tuk
250 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme s práškem do pečiva na vál. Dáme do ní nakrájený tuk, přidáme v mléce rozkvedlané vejce a zpracujeme v hladké těsto.

  2. Připravíme si nádivku. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Uvařené brambory nastrouháme, utřeme se žloutky a cukrem, přidáme citronovou kůru. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.

  3. Z těsta vyválíme plát a potřeme jej nádivkou. Závin sbalíme, potřeme vejcem a upečeme v předehřáté troubě dozlatova.

  4. Upečený závin s bramborovou nádivkou necháme trochu zchladnout a můžeme se do něj pustit. Ze závinu je asi 12 řezů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!