Zavařované okurky bez láku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
1 lžička sůl
0 cl ocet
1 plátek cibule
1 snítka kopr
2 plátky mrkev
0 listů bobkový list
4 kuličky celý černý pepř
5 ks umělé sladidlo
4 kuličky celé nové koření
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Do sklenice dáme počet daných ingrediencí. Okurky a ostatní zeleninu pečlivě očistíme.

  2. Do sklenic s kořením a dochucovadly naskládáme okurky a zalijeme studenou vodou z vodovodu.

  3. U sklenic očistíme hrdlo a zavřeme.

  4. Okurky zavařujeme podle svých zkušeností - ve vodě v hrnci, v troubě a klidně i v myčce. Mělo by to však být do světle zelené barvy, nezavařujeme až do žluta.

  5. Zavařované okurky bez láku podáváme jen tak na chuť a jako přílohu k nejrůznějším pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy