Zavařované lečo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 l olej
2 kg paprika
1 kg cibule
200 g rajský protlak
podle chuti
sůl
podle potřeby
zahušťovač

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na měsíčky a papriky nakrájíme na malé nudličky. Cibuli v hrnci chvíli restujeme, dokud nezměkne. K cibuli přidáme papriky a společně vaříme. Když je směs dobře provařená a změklá, přidáme podle chuti rajský protlak a sůl. Vaříme na mírném plameni dalších asi 20 minut. Dále přidáme do směsi zahušťovač a vaříme ještě dalších 10 minut.

  2. Do předem připravených a dobře vysušených sklenic ihned naléváme teplou směs a sklenice řádně zašroubujeme šroubovacími víčky. Poté hned sklenice uložíme do nějakého vymezeného prostoru a zabalíme řádně do peřin. Takto necháme v peřinách do úplného vychladnutí, aby se nám víčka řádně zatáhla. Víčka na závěr zkontrolujeme, zda řádně sklenice utěsnily a poté sklenice ukládáme na příslušné předem připravené místo.

  3. Zavařované lečo před konzumací smícháme s vejci, nakrájeným měkkým salámem a podle chuti můžeme případně ještě přidat i rajčata. Vše povaříme, řádně dochutíme solí a kořením.

  4. Zavařené lečo podáváme teplé s bramborem nebo s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy