Zavařený rybíz jako brusinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

650 g cukr
6 dl ocet
2 l voda
6 ks hřebíček
0 ks badyán
0.4 lžičky kyselina citronová
1 ks celá skořice
1 kg červený rybíz

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu dáme 0,5 l vody a 0,5 l octa a přivedeme k varu.

  2. Rybíz obereme od stonků a několikrát propláchneme vodou a poté ho ještě v cedníku přelijeme octovou vodou. Rybíz necháme okapat.

  3. Okapaný rybíz dáme do kastrolu spolu s cukrem, rozlámanou skořicí, hřebíčkem, půlkou badyánu, kyselinou citronovou,1 dl octa a 1,5 l vody. Promícháme a vaříme 10 minut, poté ještě vařící plníme do skleniček a ukládáme k vychlazení dnem vzhůru. Vůbec nevadí koření na nálev rozdrtit, 20 minut vařit ve vodě, scedit a teprve nyní v nálevu povařit rybíz.

  4. Zavařený rybíz jako brusinky podáváme místo brusinek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy