Zavařenina z rajčat a jablek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg cukr
2 kg jablko
1 kg rajče
1 ks vanilkový cukr
1 lžička kyselina citronová
1 ks Petoza
podle chuti
rum

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a nastrouháme. Rozvaříme je spolu s cukrem na kaši. Rajčata nakrájíme, klidně můžeme použít i přezrálá, dusíme je, až jsou rozvařená a přes sítko je přecedíme do jablek.

  2. Do směsi jablek a rajčat přidáme ostatní přísady a ještě chvíli zavařeninu povaříme.

  3. Zavařeninu z rajčat a jablek naplníme do čistých sklenic, horké zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

  4. Zavařeninu z rajčat a jablek podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy