Zapékanky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks rajče
10 dkg tvrdý sýr
4 ks houska nebo rohlík
na potření
1 ks cibule
vegeta
25 dkg tvaroh
4 ks vejce natvrdo
1 konzerva sardinky v oleji
1 špetka mletý černý pepř
1 kelímek majonéza (100g)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nasekáme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Sýr nastrouháme.

  2. Tvaroh, sardinky, jemně nakrájenou cibuli, majonézu, vejce, vegetu a pepř vymíchame do pěny.

  3. Housky nebo rohlíky rozkrojíme na půlku a jednotlivé půlky namažeme pomazánkou, poklademe plátky rajčat, rozložíme na plech a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme dozlatova asi 15 minut.

  4. Zapékanky chutnají teplé i vychladlé. Na přípravu lze použít i starší pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy