Zapékaná brokolice s parmazánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
50 g máslo
200 ml mléko
2-3 lžíce pažitka
600 g brokolice
100 g parmazán
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici omyjeme, odkrojíme tvrdý košťál a rozdělíme na růžičky. V osolené vodě uvaříme brokolici do poloměkka. Uvařené růžičky scedíme.

  2. Vejce rozšleháme s mlékem, solí, pepřem a nadrobno nasekanou pažitkou.

  3. Brokolicové růžičky urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy. Zalijeme vaječnou směsí, posypeme sýrem a necháme zapéct v troubě vyhřáté na 175 °C, až je povrch zlatavý.

  4. Zapékanou brokolici s parmazánem rozdělíme po upečení na porce a ihned podáváme na nahřátých talířích, doplníme libovolnou studenou omáčkou, čerstvými zeleninovými saláty apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!