Zapečení čerti s mozzarellou a nivou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks mozzarella
2 ks česnek prolisovaný
podle chuti
sůl
kečup
bylinková sůl
podle potřeby
brambory
strouhaná niva

Postup přípravy receptu

  1. Brambory ve slupce uvaříme, nebo upečeme v troubě. Já raději používám pečení v troubě. Necháme chvíli vychladnout, potom rozkrojíme po délce na poloviny a nejlépe kulatým vykrajovátkem a vydlabeme část vnitřku brambor.

  2. Vydlabanou část dáme zvlášť do misky, přidáme na jemno nakrájenou mozzarellu, nastrouhaný česnek, osolíme (lze použít i bylinkovou sůl dle chuti a zvyků) a směsí naplníme půlky brambor.

  3. Půlky brambor klademe do pekáče, nebo na plech, zasypeme nastrouhanou nivou a zapékáme v troubě. Hotové podáváme s kysaným zelím, či různými druhy zeleninových salátů.

  4. Zapečené čerty s mozzarellou a nivou můžeme doplnit klasickým rajčatovým salátem s mozzarellou. Můžeme ozdobit kečupem, pro děti lze dozdobit napíchnutým kouskem rajčátka na párátko, ze kterého vyrobíme růžky a s pomocí sýru a kečupu dotvoříme čertíkům obličej. Příprava takové večeře baví i děti, protože jejich nápadům se meze nekladou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy