Zapečenec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
50 g máslo
0.2 l mléko
250 g uzenina
1 konzerva sterilovaný hrášek
podle chuti
sůl
vegeta
sekaná petrželka
50 g tvrdý sýr
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uzeninu nakrájíme na nudličky. Hrášek slijeme a necháme okapat.

  2. Na másle osmahneme uzeninu, přidáme hrášek, sekanou petrželku a ochutíme vegetou. Vše dáme na chvíli do rozehřáté trouby zapéct.

  3. Rozkvedláme vejce s mlékem. Osolíme je, opepříme, zalijeme hrášek s uzeninou a posypeme strouhaným sýrem. Zapečenec pečeme tak dlouho, až vejce ztuhnou a sýr se na povrchu roztéká.

  4. Zapečenec rozdělíme na talíře a podáváme s plátky rajčat, okurek a paprik. Zapečenec podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy