Zapečené vepřové se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
4 ks vejce
8 plátků šunka
1 ks cibule
2 lžičky grilovací koření
1 ks červená paprika
250 ml smetana ke šlehání
1 ks žlutá paprika
600 g vepřová kýta
1 ks menší pórek
1 lžička mletá sladká paprika
150 g uzený sýr
3 lžíce křenex
100 g mražená kukuřice
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme křenexem. Ochucené plátky naskládáme do olejem vymaštěné zapékací mísy a na ně rozprostřeme plátky šunky.

  2. Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájené papriky, kolečka pórku a kukuřici. Zeleninu zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a opepříme. Jakmile se vejce "srazí", odstavíme zeleninu.

  3. Připravenou směs navrstvíme na šunku a posypeme strouhaným sýrem i mletou paprikou. Do smetany vmícháme grilovací koření a oloupaný a utřený česnek. Smetanou zalijeme masovou směs se zeleninou a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut na 180 °C.

  4. Jednotlivé plátky vepřového masa servírujeme přikryté zapečenou zeleninou. Jako přílohu lze zvolit vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!