Zapečené vepřové řízečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
1 dl voda
4 lžíce kečup
pepř
3 ks kyselá okurka
4 ks vepřový plátek
podle potřeby
tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Řízky očistíme, trochu naklepeme, osolíme, opepříme a předem opečeme na trošce oleje.

  2. Kyselou okurku nastrouháme, tvrdý sýr také.

  3. Opečené řízečky dáme do pekáčku, na každý si dáme strouhanou kyselou okurku, zakapeme kečupem a sypeme strouhaným sýrem. Podlijeme trochou vody, ve které jsme rozkvedlali asi 2 lžíce kečupu. Zbytek oleje dolijeme k řízečkům a dáme zapéct.

  4. Zapečené vepřové řízečky podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!