Zapečené vepřové plátky s nivou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
3 ks vejce
2 ks cibule
1 kg vepřová kýta
1 hrneček smetana 12%
podle chuti
sůl
šunka
niva
eidam
mletý pepř
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si plátky jako na klasický řízek. Naklepeme, nakrojíme po stranách, aby se nám při restování maso nezkroutilo, osolíme, opepříme. Plátky masa zprudka orestujeme na tuku po obou stranách.

  2. Orestované plátky vložíme na plech (pekáč) na nakrájenou cibuli na kolečka. Nasekáme na to nadrobno 2 stroužky česneku a potřeme trochou pálivé papriky. Na plátky vložíme plátek eidamu a šunky.

  3. Vedle v misce si rozkvedláme vejce (podle počtu plátků masa) smícháme s 12% smetanou a podlijeme plátky masa. Na vrch nastrouháme nivu a dáme zapéct do trouby.

  4. Zapečené vepřové plátky s nivou podáváme s vařenými nebo šťouchanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!