Zapečené tresčí filé s gratinovaným špenátem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 300 g čerstvý listový špenát 600 g tresčí filé podle chuti sůl mletý pepř omáčka 25 g máslo 3 dl mléko 150 g ementál 30 g hladká mouka podle potřeby muškátový oříšek
Postup Zapečené tresčí filé s gratinovaným špenátem recept
Postup přípravy receptu
-
Špenát důkladně očistíme a omyjeme. Špenát vložíme do mírně osolené vody, přikryjeme a povaříme 3 minuty.
Rozpustíme 20 g másla. Přidáme mouku, promícháme, povaříme a pomalu za stálého míchání přiléváme horké mléko. Mícháme, abychom neměli hrudky. Zvýšíme teplotu a vaříme asi deset minut. Pak vypneme a vzniklý bešamel ochutíme strouhaným sýrem, muškátovým oříškem, solí a promícháme.
Zbytkem másla vymažeme zapékací mísu. Položíme tresčí filé, osolíme, přidáme špenát a zalijeme omáčkou. Mísu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 20 minut.
Zapečené tresčí filé s gratinovaným špenátem podáváme ihned. Vhodné je jako oběd či večeře.