Zapečené tresčí filé s gratinovaným špenátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 g čerstvý listový špenát
600 g tresčí filé
podle chuti
sůl
mletý pepř
omáčka
25 g máslo
3 dl mléko
150 g ementál
30 g hladká mouka
podle potřeby
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Špenát důkladně očistíme a omyjeme. Špenát vložíme do mírně osolené vody, přikryjeme a povaříme 3 minuty.

  2. Rozpustíme 20 g másla. Přidáme mouku, promícháme, povaříme a pomalu za stálého míchání přiléváme horké mléko. Mícháme, abychom neměli hrudky. Zvýšíme teplotu a vaříme asi deset minut. Pak vypneme a vzniklý bešamel ochutíme strouhaným sýrem, muškátovým oříškem, solí a promícháme.

  3. Zbytkem másla vymažeme zapékací mísu. Položíme tresčí filé, osolíme, přidáme špenát a zalijeme omáčkou. Mísu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 20 minut.

  4. Zapečené tresčí filé s gratinovaným špenátem podáváme ihned. Vhodné je jako oběd či večeře.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!