Zapečené šunkové kornoutky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
2 lžíce máslo
8 plátků šunka
1 dl smetana
2 ks rajče
1 dl bílé víno
2 lžíce hladká mouka
150 g čerstvé žampiony
75 g strouhaný sýr (parmazán nebo ementál)
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
petrželka (čerstvé bylinky)

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a pokrájíme. Rajčata pokrájíme na plátky.

  2. Pokrájené žampiony krátce osmahneme na másle a vyjmeme. Do rozehřátého tuku vmícháme mouku, doplníme vínem a smetanou a uvaříme hustou omáčku. Podle potřeby ochutíme a vložíme zpět žampiony. Nakonec vmícháme rozkvedlané syrové vejce.

  3. Silnější šunkové plátky rozložíme a rozdělíme na ně náplň. Srolujeme do kornoutků a narovnáme do zapékací misky. Proložíme plátky rajčat a posypeme sýrem. Zapékáme tak dlouho, až se sýr rozpeče.

  4. Zapečené šunkové kornoutky podáváme s opečeným toastem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!