Zapečené špenátové těstoviny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
1 hrneček mléko
1 balíček špenát
10 dkg eidam
1 balíček těstovin (motýlci)
na ozdobu
rajče

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uvaříme špenát - podle toho, jak ho každý má rád...s česnekem, bez česneku, zjemněný mlékem, se smetanou, s vajíčkem....

  2. Poté uvaříme těstoviny v osolené vodě. Měly by být lehce nedovařené. Množství závisí na podle velikosti pekáčku.

  3. Až bude špenát i těstoviny hotovy, nachystáme si zapékací mísu. Tu můžeme vymazat, ale také nemusíme. Střídavě dáváme vrstvu těstovin, poté špenátu a plátky sýra, opět těstoviny, špenát, plátky sýra. Takto skládáme až do vyčerpání surovin, přičemž na povrchu by měla být poslední vrtsva těstovin pokrytá sýrem a na ozdobu můžeme použít plátky rajčete.

  4. Než dáme mísu do trouby, tak pokrm přelijeme smíchaným vajíčkem s mlékem, aby se pokrm po stranách nepřipekl a byl krásně zapečený. Dáme do trouby a až se začně na povrchu tvořit zlatavá kůrčička, tak je hotovo.

  5. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!