Zapečené rybí filé v těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

400 g rybí filé
podle potřeby
olej
100 g tvrdý sýr
podle chuti
sůl
citronová šťáva
těstíčko
2 ks vejce
3 dl mléko
2 lžíce hladká mouka
na obalení
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Naporcované filé osolíme a obalíme v hladké mouce, kterou lze ochutit kořením na ryby, filé zprudka opečeme na pánvi na oleji.

  2. Porce filé potom naskládáme do přiměřeně velkého pekáčku, výpek z pánve slijeme na filé a pokapeme citronovou šťávou.

  3. Filé dáme do předehřáté trouby a připravíme těstíčko z mléka, vejce a hladké mouky, které rozšleháme, aby v těstíčku nebyly cucky. Těstíčkem zalijeme filé. Když vrch zezlátne, posypeme strouhaným sýrem, ale nemusí být.

  4. Zapečené rybí filé v těstíčku podáváme s chlebem, dobře chutná také s vařeným a pečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!