Zapečené rybí filé v omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g máslo
250 ml mléko
1 ks citron
50 g sýr
1 dl bílé víno
20 g hladká mouka
0.3 lžíce kari koření
500 g rybí filé
podle potřeby
sůl
na ozdobu
1 hrst sekaná pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Polovinou másla vymažeme pekáček. Dáme do něj ještě zmrzlé rybí filé, které pokapeme citronovou šťávou, osolíme a zalijeme vínem. V dobře rozehřáté troubě filé pečeme asi 15 minut.

  2. Zatím si připravíme omáčku. Z druhé poloviny másla a mouky vysmahneme světlou jíšku. Odstavíme ji a za stálého míchání zředíme mlékem. Vzniklou omáčku asi 10 minut povaříme. Pak ji odstavíme, přidáme sůl, kari koření a strouhaný sýr.

  3. Omáčkou zalijeme předpečené filé a dalších 15 minut dopečeme.

  4. Zapečené rybí filé v omáčce podáváme s brambory a sypeme pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!