Zapečené rybí filé s mozzarellou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g rajče
500 g filé
1 ks pórek
1 svazek bazalka
150 g mozzarella
3 lžíce olivový olej
2 lžíce citronová šťáva
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Filé osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Rajčata spaříme a nakrájíme i s pórkem na kolečka. Bazalku opláchneme, osušíme a natrháme.

  2. Zapékací mísu vymastíme lžící oleje (za studena lisovaného) a naskládáme do ní 2/3 rajčat, pórek a bazalku. Osolíme i opepříme. Na to naskládáme připravené filé a pokapeme je zbylým olejem.

  3. Na filé navrstvíme zbylá rajčata a poslední vrstvou bude mozzarella.

  4. Vložíme do rozehřáté trouby a zapékáme asi 20 minut na 200 °C.

  5. Jednotlivé porce zapečeného rybího filé s mozzarellou ozdobíme snítkou bazalky.

  6. Dělená strava - bílkovinný pokrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!