Zapečené mleté maso se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
400 g rajčata
1 ks cibule
200 g smetana
3 ks cuketa
2 lžíce kečup
250 g mozzarella
750 g hovězí mleté maso
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  2. Zeleninu očistíme a podle potřeby oloupeme. Cukety nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli nakrájíme nadrobno. Rajčata nakrájíme na plátky. Mozzarellu slijeme z nálevu a nakrájíme ji také na plátky.

  3. Na tuku osmahneme cibulku, přidáme mleté maso, osmahneme do zezlatovění, přimícháme kečup, nastrouhané cukety a dochutíme solí a pepřem. Osmahnuté a dochucené hovězí maso se zeleninou dáme do vymazané zapékací misky.

  4. Vejce umícháme se smetanou a solí, přidáme k masu, obložíme plátky rajčat a mozzarelly a vložíme do vyhřáté trouby.

  5. Mleté maso se zeleninou pečeme asi 40 minut, až je povrch krásně zlatavý.

  6. Zapečené mleté maso se zeleninou podáváme jako hlavní chod a přílohu volíme podle své chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!