Zapečené kotlety s čerstvým špenátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l smetana
8 plátků ementál
1 balíček listový špenát
4 ks vepřová kotleta
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Listový špenát očistíme, opereme ve vodě a vymačkáme.

  2. Kotlety osmahneme z obou stran na trošce olivového oleje. Špenát spaříme ve vroucí osolené vodě. Špenát odebereme a vymačkáme všechnu vodu. Špenát promícháme se smetanou a krátce povaříme.

  3. Do zapékací mísy pokapané olivovým olejem vložíme kotlety a navrch rozprostřeme špenát. Následně špenát přikryjeme plátky ementálu nebo mozzarelly. Mísu vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a necháme zapékat, dokud se sýr zcela nerozpustí.

  4. Zapečené kotlety s čerstvým špenátem podáváme ihned s oblíbenou přílohou jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!