Zapečené hovězí maso recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
80 g sýr
500 g vařené hovězí maso
omáčka
50 g máslo
0.5 l mléko
2 lžíce hladká mouka
muškátový oříšek
2 lžíce strouhaný sýr
na ozdobu
pažitka
na potření
plnotučná hořčice
podle chuti
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené hovězí maso necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky.

  2. Z másla a mouky uděláme světlou zásmažku. Zalijeme ji mlékem, okořeníme, osolíme, přidáme citronovou šťávu a asi dvě lžíce strouhaného sýra. Chvíli povaříme.

  3. Zapékací misku vymažeme máslem a poskládáme do ní plátky vařeného hovězího masa, které ještě potřeme hořčicí. Maso zalijeme připravenou omáčkou, povrch posypeme strouhaným sýrem a v rozehřáté troubě asi půl hodiny zapečeme dorůžova.

  4. Zapečené hovězí maso rozdělíme na talíře, posypeme pažitkou a můžeme podávat. Zapečené maso podáváme s brambory a s kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!