Zapečené hovězí maso recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 80 g sýr 500 g vařené hovězí maso omáčka 50 g máslo 0.5 l mléko 2 lžíce hladká mouka muškátový oříšek 2 lžíce strouhaný sýr na ozdobu pažitka na potření plnotučná hořčice podle chuti citronová šťáva
Postup Zapečené hovězí maso recept
Postup přípravy receptu
-
Uvařené hovězí maso necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky.
Z másla a mouky uděláme světlou zásmažku. Zalijeme ji mlékem, okořeníme, osolíme, přidáme citronovou šťávu a asi dvě lžíce strouhaného sýra. Chvíli povaříme.
Zapékací misku vymažeme máslem a poskládáme do ní plátky vařeného hovězího masa, které ještě potřeme hořčicí. Maso zalijeme připravenou omáčkou, povrch posypeme strouhaným sýrem a v rozehřáté troubě asi půl hodiny zapečeme dorůžova.
Zapečené hovězí maso rozdělíme na talíře, posypeme pažitkou a můžeme podávat. Zapečené maso podáváme s brambory a s kompotem.