Zapečené fazole 2 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 ml kečup
1 lžíce cukr krystal
2 ks středně velká cibule
1 lžička kari koření
15 dkg anglická slanina
2 lžičky worcestrová omáčka
1 konzerva sterilované fazole v tomatě
15 dkg vepřová šunka
1 konzerva sterilované červené fazole
1 konzerva fazole v chilli omáčce
2 ks vepřová klobása

Postup přípravy receptu

  1. Do vyššího pekáčku vlijeme konzervu fazolí v rajčatové omáčce, dále konzervu fazolí v chilli omáčce a z poloviny slitou konzervu fazolí ve slaném nálevu.

  2. Cibuli pokrájíme na drobnější nebo středně velké kousky a přidáme k fazolím.

  3. Anglickou slaninu, šunku a klobásky pokrájíme na čtverečky a přidáme do pekáče ke směsi fazolí a cibule.

  4. Dále přidáme worcesterovou omáčku, krystalový cukr a kari koření.

  5. Směs promícháme a podle potřeby přidáme kečup podle naší chuti (ostrý, kdo rád ostré, či jemný, kdo radši jemnější), jelikož se směs peče, je třeba mít polohustou hmotu.

  6. Pekáček dáme do rozpálené trouby (el. 250 st., plyn stupeň č.4) a pečeme 35 - 40 minut.

  7. Podáváme horké s chlebem jako hlavní jídlo, nebo tuto hotovou směs můžeme použít jako přílohu ke grilovanému masu. Směs můžeme jíst také zastudena jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!