Zapečené celerové kroužky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

800 g celer
150 g eidam
směs
2 stroužky česnek
1 ks větší cibule
500 g mleté maso
0.5 lžičky sušený tymián
podle chuti
sůl
pepř
citronová šťáva
trojobal
vejce
strouhanka
mouka
podle potřeby
tuk

Postup přípravy receptu

  1. Celer si očistíme, oloupeme od slupky a nakrájíme na kolečka. Poté celer vaříme v osolené a citronovou šťávou ochucené vodě asi 15 minut. Kolečka vyjmeme a necháme oschnout.

  2. Mezitím, co nám kolečka schnou, si oloupeme cibuli a česnek, které nakrájíme najemno. Smícháme je s mletým masem, pepřem, tymiánem a solí.

  3. Celerová kolečka osolíme a opepříme podle chuti, obalíme je v klasickém trojobalu a osmažíme na rozehřátém tuku dozlatova.

  4. Hotové řízečky dáme na tukem vymaštěný plech, na každý z nich dáme kopeček masové směsi, zasypeme strouhaným eidamem a zapékáme přibližně 8-10 minut v předehřáté troubě.

  5. Zapečené celerové kroužky naservírujeme na talíř a podáváme samotné nebo s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!