Zapečené brambory se zelím a smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 ml smetana ke šlehání
2 ks střední cibule
1 balíček kysané zelí
2 ks klobáska
podle potřeby
olej
brambory
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kolečka. Klobásku si nakrájíme na kostičky.

  2. Oloupeme si cibuli, nadrobno ji nakrájíme a na trošce oleje orestujeme dozlatova, přidáme sáček kysaného zelí a dusíme do poloměkka.

  3. Do zapékací mísy dáme vrstvu brambor, osolíme, opepříme, přidáme podušené zelí a klobásku. Vrstvíme, naposled musí zůstat brambory. Dáme péct do vyhřáté trouby a přikryjeme. Až budou brambory skoro hotové, vše polijeme smetanou ke šlehání a dopékame již bez pokličky. Podušené zelí necedíme, k bramborám ho přidáváme i s troškou vody.

  4. Zapečené brambory se zelím a smetanou ihned podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!