Zapečené brambory s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
4 ks vejce
máslo
600 g brambory
400 g houby
150 g bílý jogurt
podle chuti
sůl
majoránka
kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Houby očistíme, nakrájíme také na plátky a podusíme doměkka spolu s kmínem, pepřem a troškou soli.

  2. Pekáček vymažeme rostlinným olejem a dáváme do něj ve vrstvách střídavě brambory a houby. Poslední vrstva jsou brambory. Vrstvu brambor vždy osolíme a okořeníme majoránkou. Povrch brambor poklademe kousky másla a dáme do trouby prohřát. Zatím si rozmícháme vejce s jogurtem nebo smetanou. Směsí zalijeme brambory a zapečeme. Místo jogurtu nebo zakysané smetany můžeme použít smetanu sladkou.

  3. Zapečené brambory s houbami ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!