Žampionový houbovec recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 ks vejce
2 lžíce máslo
100 ml mléko
1 ks cibule
0.5 lžičky prášek do pečiva
400 g žampiony
5 ks rohlík
1 lžíce hrubá mouka
podle chuti
sůl
kmín
mletý černý pepř
Postup Žampionový houbovec recept
Postup přípravy receptu
-
Tvrdší pečivo zvlhčíme mlékem. Přidáme vejce, mouku, prášek do pečiva a vypracujeme ne příliš tuhé těsto. Cibuli očistíme a nasekáme na jemno. Žampiony očistíme a nasekáme nadrobno.
Cibulku osmažíme na másle a přidáme k ní nakrájené žampiony a restujeme. Směs osolíme, opepříme a dochutíme kmínem. Podušené žampiony vmícháme do základu houbovce.
Zapékací misku vymažeme máslem a dáme do něj připravenou hmotu.
Houbovec ze žampionů pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut dozlatova.
Houbovec podáváme s libovolným zeleninovým salátem jako hlavní chod. Je dobrý teplý i studený.