Žamberecký řízek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
100 ml vývar
2 lžíce máslo
4 plátky šunka
1 lžíce hořčice
3 lžíce sádlo
600 g vepřová kýta

Postup přípravy receptu

  1. Z vepřové kýty ukrojíme přes vlákno stejné plátky. Mírně je naklepeme a potřeme utřeným česnekem se solí a hořčicí.

  2. Na jednu polovinu takto připraveného masa položíme plátek šunky, druhou polovinu přeložíme a okraje sklepneme, aby se řízek nerozbalil.

  3. Žamberecký řízek opečeme po obou stranách na tuku. Pak do výpeku přidáme máslo, necháme rozpustit, zastříkneme vývarem a podle potřeby přisolíme.

  4. Žamberecký řízek přelijeme šťávou a můžeme podávat. Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoliv podobě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy