Žamberecký řízek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 stroužky česnek
sůl
100 ml vývar
2 lžíce máslo
4 plátky šunka
1 lžíce hořčice
3 lžíce sádlo
600 g vepřová kýta
Postup Žamberecký řízek recept
Postup přípravy receptu
-
Z vepřové kýty ukrojíme přes vlákno stejné plátky. Mírně je naklepeme a potřeme utřeným česnekem se solí a hořčicí.
Na jednu polovinu takto připraveného masa položíme plátek šunky, druhou polovinu přeložíme a okraje sklepneme, aby se řízek nerozbalil.
Žamberecký řízek opečeme po obou stranách na tuku. Pak do výpeku přidáme máslo, necháme rozpustit, zastříkneme vývarem a podle potřeby přisolíme.
Žamberecký řízek přelijeme šťávou a můžeme podávat. Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoliv podobě.