Zálesácká pochoutka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
4 ks vepřové řízky
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
omáčka
200 ml vývar
1 ks cibule
200 ml smetana na vaření
200 g menší žampiony
na ozdobu
1 svazeček pažitka
0.5 ks červená paprika
4 listy hlávkový salát
0.5 ks oranžová paprika
příloha
1 balíček halušky (250g)

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji smažíme 4 minuty z každé strany. Poté je vyjmeme a udržujeme teplé.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a očištěné žampiony překrájíme na půlky. Žampiony nasypeme do šťávy z masa a osmahneme. Přisypeme cibuli a podusíme ji. Přilijeme smetanu s vývarem, stáhneme plamen a krátce provaříme. Omáčku dochutíme solí a pepřem.

  3. Halušky uvaříme podle návodu na obalu, slijeme a necháme okapat. Poté je rozdělíme na talíře, přidáme plátky masa a přelijeme je žampionovou omáčkou.

  4. Před podáváním omáčku posypeme nakrájenou pažitkou a porce ozdobíme listem hlávkového salátu a nudličky červené i oranžové papriky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy