Zákvas na polský žurek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 sklenky teplá voda
10 dkg žitná mouka
starý chléb

Postup přípravy receptu

  1. Česnek obereme a každý stroužek rozkrojíme na čtvrtky.

  2. Mouku vsypeme do kamenného hrnce nebo skleněné nádoby, zalijeme 2 sklenkami teplé vody, zamícháme, přidáme kousek kůrky ze starého chleba a česnek. Přikryjeme 2 vrstvami složené látky a postavíme na teplé místo na 4 - 5 dní.

  3. Žurek je nakyslý, když má příjemnou, charakteristickou vůni a kyselou chuť. Jestli se na povrchu zákvasu utvoří kožíšek z plísně, je třeba ho odstranit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy