Zakázaná buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
200 g cukr
7 ks vejce
2 lžíce kakao
200 g ořechy
150 g polohrubá mouka
krém
250 g máslo
1 plechovka slazené kondenzované mléko
poleva
100 g čokoláda na vaření
na ozdobu
2 hrstě nasekané ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Salko vaříme 1,5 hodiny ve vodní lázni. Pak jej necháme v studené vodě vychladit. Lepší je uvařit si ho několik dní dopředu.

  2. Máslo necháme změknout. Troubu předehřejeme na 200 °C. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme ořechy a mouku s kakaem. Pech vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem. Na připravený plech nalijeme a rozprostřeme těsto a pečeme asi 5 minut. Pak snížíme teplotu na 170 °C a pečeme asi 10 minut. Korpus necháme vychladnout.

  3. Mezitím ušleháme změklé máslo a postupně do něj zašleháváme salko. Vznikne tak karamelový krém. Ten rozprostřeme na upečený korpus.

  4. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Nakonec na buchtu čokoládovou polevou vytvoříme mřížku a posypeme nasekanými ořechy.

  5. Buchtu necháme odležet do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy