Zakarpatský šašlik recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

700 g jehněčí nebo kůzlečí maso
marináda
1 stroužek česnek
2 dl olej
sůl
2 ks cibule
4 lístky bobkový list
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a nakrájíme na zhruba 3cm kostky. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek také oloupeme a prolisujeme.

  2. Marinádu připravíme z oleje, který osolíme a opepříme. Vložíme do něj cibuli, česnek a bobkový list. Nakrájené maso důkladně promícháme v marinádě a necháme alespoň přes noc v chladu naložené, v případě potřeby lze maso takto uchovat i několik dní.

  3. Naložené maso poté střídavě s kolečky marinované cibule napichujeme na kovové jehly, případně na špejle a grilujeme ze šech stran na grilu nebo na roštu nad ohništěm. Během grilování ještě lehce potíráme marinádou.

  4. Podáváme se zeleninovou oblohou, tatarskou omáčkou, kečupem a pečivem.

  5. Skalní odpůrci skopového mohou toto maso nahradit vepřovým či drůbežím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy