Zahuštěná krůtí polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej sůl 3 ks brambory 3 dl mléko 4 ks cibule 1 ks celer voda 2 ks mrkev vegeta 2 lžíce polohrubá mouka 1 lžička červená paprika 1 kelímek sladká smetana krůtí droby, křídla, krk 500 g mladý hrášek
Postup Zahuštěná krůtí polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Krůtí droby, krk a křídla nejprve opečeme na trošce oleje, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, zalejeme vodou a dusíme, až je maso poloměkké.
Přidáme na kousky nakrájenou mrkev, celer, a brambory, červenou papriku a ještě dusíme asi 15 minut. Nakonec přidáme mladý hrášek, přilejeme 2l vody a vaříme dokud všechny přísady nezměknou.
Do hotové polévky přidáme smetanu a zahustíme moukou rozkvedlanou v mléce. Vše dochutíme vegetou. Podáváme s čerstvým pečivem.