Zahradnický hrnec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
6 ks rajčata
4-6 ks mrkev
3 ks kedlubna
čerstvý tymián
2 ks paprika (zelená)
1 miska fazolové lusky
1 ks větší pórek
750 g vepřové nebo kuřecí maso
podle potřeby
solamyl
vývar z kostky
podle chuti
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na větší kostky si nakrájíme maso, vepřové nebo kuřecí a poprášíme solamylem. Rozehřejeme olej, vložíme maso a ze všech stran opečeme.

  2. Na chvíli maso vyjmeme na talíř, na vypečeném tuku osmahneme na kolečka nakrájený pórek, maso dáme zpět, osolíme, opepříme, přidáme očištěnou nakrájenou mrkev, kedlubny, čtvrtky oloupaných rajčat, nakrájené žluté fazolky a nudličky paprik.

  3. Zalijeme vývarem z kostky a na mírném ohni dusíme za občasného zamíchání doměkka.

  4. Posypeme tymiánem a podle potřeby dosolíme.

  5. Zahradnický hrnec můžeme podávat s vařeným bramborem nebo s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy