Zadělávaná slepice s květákem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
- - máslo
- - petrželka
1 ks cibule
2 dl smetana
- - mouka hladká
20 g květák
- - pepř mletý
1 ks slepice
100 g zelenina kořenová
- - oříšek muškátový
- - pepř celý

Postup přípravy receptu

  1. Slepici uvaříme doměkka ve slané vodě s cibulí, kořenovou zeleninou a pepřem. V kastrole si připravíme světlou jíšku, okořeníme ji muškátem, zalijeme vývarem ze slepice, přidáme smetanu, dochutíme a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme povařený květák rozebraný na růžičky a porce slepice. Na talíři sypeme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy