Zadělávaná kapusta s vepřovým masem mojí babičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
4 lžíce olej
2 ks brambory
1 ks cibule
0 lžiček kmín
1 hlávka kapusta
4 lžíce hladká mouka
1 špetka muškátový oříšek
1 lžička mletá sladká paprika
0 lžiček mletý černý pepř
75 dkg vepřová krkovice
podle chuti
1 lžička drcené chilli

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Vepřové maso nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Vhodná je krkovice nebo kotleta či prorostlý bůček, záleží na chuti a preferencích.

  2. Cibuli zpěníme v asi 3 l hrnci na oleji, přidáme prolisovaný česnek, mletou papriku a chilli. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme nakrájené vepřové maso. Maso opečeme ze všech stran a potom dusíme, až pustí šťávu a zatáhne se.

  3. Mezitím rozkrojíme střední hlávku kapusty na čtvrtky, opláchneme, vyřízneme košťál a nakrájíme na nudličky. Jakmile je maso osmahnuté, podlijeme asi 1 litrem vody, přidáme muškátový oříšek a vaříme 30 minut. Pokud máme čerstvý oříšek, pak stačí opravdu malá špetka, nepřeháníme to, je to silné koření. Nicméně tomuto jídlu dodá jedinečnou a neopakovatelnou chuť.

  4. Pak přidáme do hrnce kapustu a oloupané a rozkrájené brambory a vaříme dalších 30 minut. Po této době by mělo i maso být přiměřeně měkké. Pokud tomu tak není, vaříme, dokud nejsme spokojeni s výsledkem. Pět minut před ukončením varu jídlo zahustíme jíškou z vody a mouky podle potřeby. Následně dochutíme solí a pepřem a necháme v hrnci dojít.

  5. Zadělávanou kapustu s vepřovým masem podáváme samotnou, nebo s čerstvým chlebem. Chutná nejlépe na druhý až třetí den. Z uvedeného množství surovin připravíme asi 8 - 10 porcí jídla.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy