Zablafuňky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4-5 ks vejce
1-2 lžíce máslo
0 kg brambory
0 l mléko
1 ks cibule
podle chuti
sůl
ocet
2-3 ks bobkový list
7-8 kuliček celý černý pepř
3-4 kuličky celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, vody dáme trochu - pouze tak, abychom zakryli brambory. Osolíme, přidáme celou střední cibuli a koření. Brambory vaříme téměř doměkka. Koření podle potřeby vyjmeme.

  2. Když jsou brambory skoro měkké, zalijeme je mlékem s rozkvedlanou moukou a mírně vaříme asi 5 minut. Na závěr přidáme kousek másla a dochutíme podle chuti octem.

  3. Zvlášť uvaříme vejce natvrdo, které rozpůlíme a dáme na talíř. Přidáme zablafuňky. Na porci počítáme 1 - 2 vejce. Nejlepší jsou zablafuňky ohřívané druhý den.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy