Zablafuňky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4-5 ks vejce 1-2 lžíce máslo 0 kg brambory 0 l mléko 1 ks cibule podle chuti sůl ocet 2-3 ks bobkový list 7-8 kuliček celý černý pepř 3-4 kuličky celé nové koření
Postup Zablafuňky recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, vody dáme trochu - pouze tak, abychom zakryli brambory. Osolíme, přidáme celou střední cibuli a koření. Brambory vaříme téměř doměkka. Koření podle potřeby vyjmeme.
Když jsou brambory skoro měkké, zalijeme je mlékem s rozkvedlanou moukou a mírně vaříme asi 5 minut. Na závěr přidáme kousek másla a dochutíme podle chuti octem.
Zvlášť uvaříme vejce natvrdo, které rozpůlíme a dáme na talíř. Přidáme zablafuňky. Na porci počítáme 1 - 2 vejce. Nejlepší jsou zablafuňky ohřívané druhý den.