Zabaglione recept
Apetit ReceptyPostup Zabaglione recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si vodní lázeň, ale misku ještě do vody nevkládáme. Voda by měla mít teplotu kolem 70 - 80 °C. Nesmí vařit.
Do misky dáme žloutky. Rozšleháme je do pěny. Cukr smícháme se škrobem, prosejeme a zašleháme do pěny. Pak šleháme tak dlouho, dokud se zase nevytvoří pěna.
Misku s pěnou ponoříme do připravené vodní lázně, po kapkách zašleháváme víno a stále ohříváme, dokud pěna neztuhne. Pak zabaglione vyjmeme z lázně.
Krém zabaglione rozdělíme do misek, ozdobíme podle fantazie a můžeme podávat. Zabaglione se hodí ke grilování s čerstvým ovocem (grilovaný dezert) nebo se dá zmrazit jako zmrzlina.