Zabaglione recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks žloutek
0-1 lžička škrob
125 g cukr moučka
200 ml bílé portské víno

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si vodní lázeň, ale misku ještě do vody nevkládáme. Voda by měla mít teplotu kolem 70 - 80 °C. Nesmí vařit.

  2. Do misky dáme žloutky. Rozšleháme je do pěny. Cukr smícháme se škrobem, prosejeme a zašleháme do pěny. Pak šleháme tak dlouho, dokud se zase nevytvoří pěna.

  3. Misku s pěnou ponoříme do připravené vodní lázně, po kapkách zašleháváme víno a stále ohříváme, dokud pěna neztuhne. Pak zabaglione vyjmeme z lázně.

  4. Krém zabaglione rozdělíme do misek, ozdobíme podle fantazie a můžeme podávat. Zabaglione se hodí ke grilování s čerstvým ovocem (grilovaný dezert) nebo se dá zmrazit jako zmrzlina.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy