Žabáci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 ks vejce
1 ks hlávkový salát
sterilovaná kapie
100 g poličan
500 g pochoutkový salát

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo. Pak je ihned zchladíme a oloupeme.

  2. Zatím si na mísu rozložíme salát, který poslouží jako podklad.

  3. Špičku vejce šikmo seřízneme, aby vejce stála. Na druhé špičce vytvoříme zářez v podobě žabí tlamičky. Do tlamičky vložíme kousek kapie, která bude tvořit jazýček. Z kousku salátu nebo hřebíčku vytvoříme očička.

  4. Hlávkový salát rozebereme na listy a ty omyjeme a osušíme. Listy salátu ozdobně rozložíme na vlašský salát. Mezi ně rozložíme připravené žabáky. Nakonec zdobení mísy završíme kornoutky ze salámu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy