Žabáci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 ks vejce 1 ks hlávkový salát sterilovaná kapie 100 g poličan 500 g pochoutkový salát
Postup Žabáci recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo. Pak je ihned zchladíme a oloupeme.
Zatím si na mísu rozložíme salát, který poslouží jako podklad.
Špičku vejce šikmo seřízneme, aby vejce stála. Na druhé špičce vytvoříme zářez v podobě žabí tlamičky. Do tlamičky vložíme kousek kapie, která bude tvořit jazýček. Z kousku salátu nebo hřebíčku vytvoříme očička.
Hlávkový salát rozebereme na listy a ty omyjeme a osušíme. Listy salátu ozdobně rozložíme na vlašský salát. Mezi ně rozložíme připravené žabáky. Nakonec zdobení mísy završíme kornoutky ze salámu.