Williams hrušky na červeném víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 80 g cukr 1 ks citron 3 ks hřebíček 4 ks hruška 500 ml červené víno 0 ks celá skořice 0 ks vanilkový lusk 100 ml ostružinový likér na ozdobu 8 lístků máta 160 g vanilková zmrzlina
Postup Williams hrušky na červeném víně recept
Postup přípravy receptu
-
Červené víno, nejlépe burgundské, cukr, vydlabaný vanilkový lusk, ostružinový likér, citronovou šťávu, skořici a hřebíček přivedeme k varu. Do vroucího vína vložíme oloupané menší hrušky.
Pomaličku při nízké teplotě hrušky táhneme asi 25 minut. Hrušky musí být měkké, ale ne rozvařené. Vše necháme vychladit a hrnec s vínem a hruškami uložíme na noc do lednice.
Na druhý den hrušky vyjmeme a opatrně vydlabeme jádřinec. Williams hrušky naplníme vanilkovou zmrzlinou a ozdobíme lístečkem máty.
Williams hrušky na červeném víně podáváme jako dezert nejen v letních dnech.