Williams hrušky na červeném víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g cukr
1 ks citron
3 ks hřebíček
4 ks hruška
500 ml červené víno
0 ks celá skořice
0 ks vanilkový lusk
100 ml ostružinový likér
na ozdobu
8 lístků máta
160 g vanilková zmrzlina

Postup přípravy receptu

  1. Červené víno, nejlépe burgundské, cukr, vydlabaný vanilkový lusk, ostružinový likér, citronovou šťávu, skořici a hřebíček přivedeme k varu. Do vroucího vína vložíme oloupané menší hrušky.

  2. Pomaličku při nízké teplotě hrušky táhneme asi 25 minut. Hrušky musí být měkké, ale ne rozvařené. Vše necháme vychladit a hrnec s vínem a hruškami uložíme na noc do lednice.

  3. Na druhý den hrušky vyjmeme a opatrně vydlabeme jádřinec. Williams hrušky naplníme vanilkovou zmrzlinou a ozdobíme lístečkem máty.

  4. Williams hrušky na červeném víně podáváme jako dezert nejen v letních dnech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy