Waldorfský salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks celer
2 ks jablko
1 lžička med
100 g gorgonzola
1 lžička jablečný ocet
1 kelímek zakysaná smetana
100 g vlašské ořechy
100 g hroznové víno
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a i se slupkou je nakrájíme na tenoučké plátky. Menší celerovou bulvu oloupeme a nastrouháme na nudličky. Kuličky vína (bez pecek) rozpůlíme a vlašské ořechy nasucho opražíme na pánvi.

  2. Stranou našleháme smetanu (případně majonézu) s jablečným octem, medem, solí a pepřem.

  3. Jablka s celerem, hroznovým vínem a ořechy promícháme v míse. Všechny sypké ingredience spojíme s našlehanou zálivkou a necháme odležet 15 minut v lednici.

  4. Waldorfský salát podáváme na talířcích posypaný rozdrobeným sýrem. Chutná výtečně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy