Vypeckované višně v rumu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l rum
500 g cukr krupice
1 kg višně

Postup přípravy receptu

  1. Višně omyjeme, vypeckujeme a dáme do velké zavařovací sklenice. Zasypeme cukrem a promícháme.

  2. Višně poté zalijeme rumem tak, aby byly višně ponořené. Višně, které budou vyčnívat nad hladinu, začnou plesnivět.

  3. Sklenici důkladně uzavřeme (nejlepší je igelitový sáček, který upevníme gumičkou), aby dovnitř nepronikl vzduch.

  4. Takto zavřenou sklenici necháme v chladu a suchu 4 - 6 týdnů uležet, občas obsah promícháme.

  5. Po uplynutí této doby, jsou višně připravené k použití do různých buchet, závinů a moučníků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy