Vypalované těsto na věnečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

105 g olej
2-3 g sůl
325 g vejce
335 g voda
250 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vodu, olej a sůl dáme vařit, jakmile nám směs začne vřít, přidáme mouku a za stálého míchání restujeme tak dlouho, dokud se těsto nepřestane lepit.

  2. Vypalované těsto necháme vychladnout. Poté přidáváme vejce po vejci a vytváříme hladké těsto.

  3. Vypalované těsto stříkáme sáčkem a řezanou trubičkou na plech vyložený pečícím papírem do požadovaného tvaru. Upečeme ve vyhřáté troubě.

  4. Vypalované těsto používáme na věnečky, větrníky a jiné zákusky, které následně plníme libovolným krémem a zdobíme polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy