Vypalované těsto na věnečky a větrníky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
105 g olej
3 g sůl
325 g vejce
335 g voda
250 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vodu s olejem a solí dáme vařit. Jakmile se nám začne voda vařit, přisypeme mouku, mícháme a vaříme tak dlouho, dokud se hmota přestane lepit.

  2. Potom necháme těsto vychladnout. Když nám těsto zchladne, přimícháváme postupně po jednom vejci.

  3. Vypalované těsto na věnečky a větrníky tvarujeme sáčkem s řezanou trubičkou do požadovaných tvarů na plech.

  4. Věnečky a větrníky upečeme v předehřáté troubě, potom je naplníme a ozdobíme krémy podle chuti a nakonec podáváme jako chutné zákusky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy