Vylítaní ptáčci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina 1 ks cibule 500 g hovězí maso 4 ks kyselé okurky 2 ks párek nebo klobása podle potřeby olej voda jíška podle chuti sůl hořčice mletý černý pepř
Postup Vylítaní ptáčci recept
Postup přípravy receptu
-
Do většího hrnce si dáme olej, necháme rozehřát a prudce na něm orestujeme slaninu a cibuli nakrájenou na proužky. Přidáme maso a restujeme, než se nám zatáhne. Podlijeme vodou a dusíme.
Když je maso skoro měkké, přidáme na kolečka nakrájený párek a okurku, dusíme dál. Když je maso měkké, ochutíme omáčku solí, pepřem a hořčicí, můžeme přidat i trochu láku z okurek. Nakonec hladkou moukou nebo hotovou jíškou ptáčky zahustíme.
Vylítané ptáčky podáváme s rýží nebo knedlíkem.