Vylítaní ptáčci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
1 ks cibule
500 g hovězí maso
4 ks kyselé okurky
2 ks párek nebo klobása
podle potřeby
olej
voda
jíška
podle chuti
sůl
hořčice
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do většího hrnce si dáme olej, necháme rozehřát a prudce na něm orestujeme slaninu a cibuli nakrájenou na proužky. Přidáme maso a restujeme, než se nám zatáhne. Podlijeme vodou a dusíme.

  2. Když je maso skoro měkké, přidáme na kolečka nakrájený párek a okurku, dusíme dál. Když je maso měkké, ochutíme omáčku solí, pepřem a hořčicí, můžeme přidat i trochu láku z okurek. Nakonec hladkou moukou nebo hotovou jíškou ptáčky zahustíme.

  3. Vylítané ptáčky podáváme s rýží nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy