Vylepšená žemlovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- cukr máslo 300-400 g jablko 1 ks vánočka mletá skořice 1 kelímek kysaná smetana zálivka 3 ks vejce mléko
Postup Vylepšená žemlovka recept
Postup přípravy receptu
-
Starší vánočku nakrájíme na kostky a zalijeme trochu mlékem, aby zvlhla. Jablka oloupeme a nakrájíme podle libosti.
Do máslem vymazaného kastrolu dáme vrstvu vánočky, na to dáme jablka, posypeme cukrem, mletou skořicí a potřeme větší půlkou kysané smetany. Postup opakujeme, přičemž končíme vrstvou vánočky. Žemlovku posypeme cukrem, skořicí a poklademe kousky másla. Vylepšenou žemlovku dáme do trouby asi na 10 minut. Až se žemlovka trochu rozpeče, zalijeme ji rozkvedlanými vejci s mlékem a zbytkem smetany. Nakonec žemlovku dopečeme dorůžova.
Upečenou vylepšenou žemlovku ihned podáváme.