Vylepšená žemlovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
máslo
300-400 g jablko
1 ks vánočka
mletá skořice
1 kelímek kysaná smetana
zálivka
3 ks vejce
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Starší vánočku nakrájíme na kostky a zalijeme trochu mlékem, aby zvlhla. Jablka oloupeme a nakrájíme podle libosti.

  2. Do máslem vymazaného kastrolu dáme vrstvu vánočky, na to dáme jablka, posypeme cukrem, mletou skořicí a potřeme větší půlkou kysané smetany. Postup opakujeme, přičemž končíme vrstvou vánočky. Žemlovku posypeme cukrem, skořicí a poklademe kousky másla. Vylepšenou žemlovku dáme do trouby asi na 10 minut. Až se žemlovka trochu rozpeče, zalijeme ji rozkvedlanými vejci s mlékem a zbytkem smetany. Nakonec žemlovku dopečeme dorůžova.

  3. Upečenou vylepšenou žemlovku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy