Vylepšená kefírovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
těsto
120 g cukr
200 ml olej
1 ks vejce
2 lžíce kakao
1 ks kefír
250 g hladká mouka
100 g polohrubá mouka
1 lžíce jedlá soda
poleva
kokos
1 ks čokoláda na vaření
1 kelímek zakysaná smetana
jahodová marmeláda
Postup Vylepšená kefírovka recept
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na těsto smícháme, vypracujeme hladké těsto. Kefírové těsto nalijeme na vymazaný a krupicí nebo hrubou moukou vysypaný plech. Vložíme do trouby a pečeme při 170 °C asi 40 minut. Upečenou kefírovku necháme vychladnout.
Čokoládu na polevu rozpustíme a smícháme s zakysanou smetanou.
Vychladlou kefírovku potřeme marmeládou a čokoládovou polevou. Nakonec vylepšenou kefírovku posypeme kokosem. Kefírovku dáme vychladit do lednice.
Vylepšenou kefírovku nakrájíme a můžeme podávat.