Vrstvený rybí salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

salát
1 lžíce olej
cibule
majonéza
ryba
moravanka
mletý černý pepř
nálev
3 díly ocet
1 díl voda
bobkový list
hořčičné semínko

Postup přípravy receptu

  1. V míse si smícháme nálev, ale nevaříme jej.

  2. Očištěnou rybu nakrájíme na porce. Ty osolíme a naskládáme do skleněné nádoby a necháme 2 dny ležet. Potom ryby vypereme.

  3. Do nádoby naskládáme vrstvu ryb, vrstvu cibule nakrájené na kolečka a ryby posypeme pepřem. Ryby necháme 14 dní v láku.

  4. Potom ryby vyndáme, vykostíme, stáhneme kůži a filé nakrájíme na menší kousky. Cibuli z láku nakrájíme nadrobno. Do mísy dáme rybí maso, cibuli a přidáme sterilovanou zeleninu - moravanku nebo kunovjanku. Rybí salát důkladně promícháme a naskládáme do sklenice. Zalijeme jej lžící oleje a necháme uležet. Podle chuti můžeme do salátu přidat tatarku, majonézu nebo jogurt.

  5. Vrstvený rybí salát podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy